Mindfulness verkkokurssi by Luotain Consulting Oy

Mindfulness verkkokurssi

Luotain Consulting Oy

Pituus: 8 viikkoa

Säännöllinen harjoittelu voi tutkitusti lievittää monia stressiperäisiä kehon oireita ja mm. univaikeuksia. Mindfulness on ollut jo pitkään aivotutkijoiden mielenkiinnon kohteena. Pitkäaikaisen harjoittamisen on todettu vaikuttavan mm. aivojen sähköiseen toimintaan sekä aivokuoren rakenteeseen, autonomisen hermoston toimintaan ja hormonitoimintoihin. Kun muutamme tapaamme reagoida aistiärsykkeisiin ja ajatuksiin, aivoissa aktivoituvat uudet hermoyhteydet. Harjoittelu vaikuttaa myönteisesti mm. etuaivokuoreen, joka on keskeinen alue asioiden tietoisen käsittelyn, keskittymiskyvyn, tunteiden käsittelyssä.

Mindfulness on tutkitusti tehokas menetelmä stressin lievittämiseksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Kurssi koostuu 8 viikon mittaisesta kokonaisuudesta. Kurssi sisältää käytännön harjoitteita äänitteiden ja videoiden muodossa. Kurssilta saat tietoa sekä vinkkejä arkeen. Kurssin jokaisella viikolla on useita harjoituksia viikon teemaan liittyen.

Kurssin sisältö:

Viikko 1 – Mindfulness: mitä, miksi ja miten

Aloitamme määrittelemällä, mitä mindfulness on ja mitä se ei ole, mitä harjoittaminen tarkoittaa ja miksi tällaisesta harjoituksesta on hyötyä. Alamme harjoittaa kehomeditaatiota, joka on tärkeimpiä mindfulness-harjoitteita, ja tuomme myös pieniä tietoisempia hetkiä arkipäivään.

Viikko 2 – Tutkimustietoa harjoituksen hyödyistä

Mindfulness-harjoitusten vaikuttavuutta on tutkittu jo vuosikymmeniä, ja nykyään aivotutkijat ovat siitä hyvin kiinnostuneita. Tämä moduuli sisältää yhteenvedon harjoituksen hyödyistä tämänhetkisen tiedon valossa. Tutustumme toiseen keskeiseen mindfulness-harjoitteeseen, hengityksen tarkkailuun.

Viikko 3 – Mielen kaksi tilaa: tekeminen ja oleminen

Mieli tuottaa jatkuvasti ajatuksia, eivätkä kaikki niistä ole aina meille hyödyllisiä. Mindfulness ei tarkoita mielen tyhjentämistä ajatuksista, vaan se auttaa luomaan uudenlaista suhdetta niihin. Viikon uudet harjoitukset ovat lyhyt Kolmen minuutin hengähdystauko sekä tietoisen liikkeen harjoitus, jooga.

Viikko 4 – Asioiden kohtaaminen sellaisina kuin ne ovat

Mindfulness voi auttaa huomaamaan, kuinka totunnaiset reagointitapamme aiheuttavat meille turhaa kärsimystä. Harjoittelu auttaa kehittämään viisaampaa suhdetta siihen, mitä kulloinkin tapahtuu. Alamme harjoittaa pidempää istumameditaatiota, jossa huomioimme hengitystä, kehontuntemuksia, ääniä ja ajatuksia.

Viikko 5 – Mindfulness arjessa

Muodolliset mindfulness-harjoitukset kehittävät kykyä pysähtyä pieniin taukoihin myös arjen keskellä. Viikolla 5 tutkimme erilaisia tapoja tuoda huokoisuutta ja tietoisempaa asennetta arkeen tällaisten mikrotaukojen avulla. Harjoittelemme myös tietoista kävelyä ja tietoista syömistä.

Viikko 6 – Mindfulness ja tunteet

Mindfulness auttaa kehittämään tasapainoisempaa ja terveempää suhdetta tunteisiin. Tällä viikolla tutkimme sitä, kuinka kohdata vaikeat tunteet viisaasti, ja kuinka voimme kehittää myönteisiä mielentiloja.

Viikko 7 – Itsemyötätunto

Itsemyötätunto on sitä, että kohtelemme itseämme yhtä ystävällisesti ja huolehtivasti kuin kohtelemme muita. Se on taito, jota voimme kehittää, ja siitä on paljon hyötyä sekä itsellemme että muille. Viikolla 7 tarkastellaan itsemyötätunnon keskeisiä tekijöitä ja tutustutaan sen harjoittamiseen.

Viikko 8 – Loppuelämäsi

Kurssin viimeisellä viikolla on aika pohtia, mitä olet oppinut kurssilla ja mitä otat siitä mukaasi tulevaan. Saat myös ohjeita oman harjoituksen jatkamiseen. Viimeinen uusi harjoite kurssilla on rakastavan ystävällisyyden harjoitus, metta, joka kehittää hyvää tahtoa kaikkia elollisia olentoja kohtaan.

Valmennus alkaa heti kun kirjaudut kurssille ja voit käydä koulutuksen omaan tahtiin. Koulutus soveltuu kaikille.

Kysy lisää:
Koulutuskoordinaattori
Markus Pusa 040-0419865
markus.pusa@luotain.net

Mindfulness verkkokurssi
240,00 €

sis. ALV 24 %